L’hora del lector

Ahir vaig veure, i era el primer cop que ho feia, el programa "L'hora del lector" al 33. I crec que em devia passar l'estona amb un somriure de satisfacció i de passar-m'ho bé (bé, fins que va sortir l'Empar Moliner…).

He de reconèixer que desconeixia que Santiago Auseron fos llicenciat (i està preparant una Tesi Doctoral) en Filosofia. Gilles Deleuze i l'estructuralisme es van convertir en el nucli de la conversa, per la que van fluir també Beckett, Artaud, i altres. Les referències a les multitudinàries classes a l'Universitat i les anècdotes que farciren l'entrevista van ser un dels punts àlgids del programa.

Vaig trobar molt interessants algunes reflexions de Santiago Auseron sobre la gènesi i significat de l'anomenada "movida" madrilenya dels anys 80, com a punt de trobada del "qui venien de la rodalia de Madrid" i els "niños monos" de la capital. 

En fi, un programa interessantíssim, per a mi una descoberta, tant pel contingut com pel seu plantejament, i al que em considero, ja des d'avui i després la primera dosi, oficialment "enganxat". 

[@more@]

Quant a Antoni Casals

Una autodefinició? Practico l\'escèptico-eclecticisme d\'esquerres. Llegeixo el, per alguns, denostat Saramago i disfruto amb Le Carré. M\'he enganxat als clàssics (Horaci, Heròdot, Càtul...) Fa anys que estic intentant llegir l\'Ulisses de Joyce, però no me\'n surto. M\'agrada la música, especialment portuguesa i brasilera. Però també una bona part dels grups que canten en català passats i actuals, especialment Antònia Font. Tinc una petita col·lecció de discos de vinil (amb treballs d\'Osibisa, Camel, Caravan, Emerson, Lake& Palmer...) Professionalment, estic vinculat a les ciències de la salut i la meva feina m\'ocupa més hores de les que voldria, com tants d\'altres. L\'única publicació seriosa que tinc és una tesi doctoral que, hores d\'ara, deu servir per ben poc. Ara m\'ha donat per penjar coses al portal \"Joescric.com\".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: L’hora del lector

  1. júlia diu:

    Pel meu gust i costums personals, el fan una mica tard.

  2. Aquesta mena de programes, quan hi penso, els de gravar per a veure’ls a una hora decent; és una llàstima. El programa està bé, però a hores de màxima audiència, si volen que la gent miri i escolti cultura, cal fer programes amb més ritme i diversió per a atraure al públic.
    La cultura no està renyida a la diversió.
    Jo, modestíssimament, intento compaginar aquests dos aspectes proposant jocs literaris al meu bloc i, de moment, no em puc queixar d ela participació. Fins i tot ofereixo premis. Us animos a participar-hi. Es troben al bloc Tens un racó dalt del món.

Els comentaris estan tancats.